Houbaření - Literatura - Encyklopedie léčivých hub

  přihlásit  
  přihlásit  


Přezdívka:
Heslo:
  MENU  
MENU


HOUBAŘENÍ


ATLAS HUB
HERBÁŘ
KDE ROSTOU
URČOVNA
SLOVNÍK
LITERATURA


TOP 10
AKCE
BLOGY
DISKUSE
INZERCE
RECEPTY
UŽIVATELÉ
XICHTOVNÍK


REGISTRACE
NOVINKY
PRAVIDLA
NASTAVENÍ
SPRÁVCI
ODKAZY
KONTAKT


Název  Encyklopedie léčivých hub
Autor  Radomír Socha, Alexandr Jegorov
ISBN  978-80-200-2312-4
Kategorie  houby


Naše dosud nejobsáhlejší kniha o léčivých houbách je určena zejména pro studenty přírodních věd a farmakologie, ale také pro všechny milovníky přírody, praktické houbaře a zájemce o léčbu a prevenci chorob pomocí přírodních prostředků. Kniha zahrnuje téměř 500 barevných fotografií hub a více než 160 ilustrací biochemických struktur. Každý druh léčivé houby je charakterizován makroskopickým popisem a hlavními znaky, jimiž se odlišuje od některých podobných druhů, se kterými by mohl být zaměněn, obsahem zjištěných bioaktivních látek, jejich léčivými účinky a možným praktickým využitím dané houby.


Tolik oficiální anotace.

Kniha je pořádný macek, který rozhodně dává svým formátem i vahou najevo, že informacemi přímo překypuje. Základní dělení je na houby léčivé jedlé, nejedlé a jedovaté. Zvláštní pozornost je věnována i tvorbě léčivých preparátů v domácích podmínkách s popisem a fotografiemi. U každé houby je popis léčivých látek, většinou i dávkování a také informace o chemických rozborech a klinicky ověřených účincích.

Zmíněny jsou zde i některé druhy v naší přírodě volně nerostoucí, ale komerčně pěstované či dostupné již jako preparáty.



    komentáře: 0