přihlásit  
  přihlásit  


Přezdívka:
Heslo:
  MENU  
MENU


HOUBAŘENÍ


ATLAS HUB
HERBÁŘ
KDE ROSTOU
URČOVNA
SLOVNÍK
LITERATURA


TOP 10
AKCE
BLOGY
DISKUSE
INZERCE
RECEPTY
UŽIVATELÉ
XICHTOVNÍK


REGISTRACE
NOVINKY
PRAVIDLA
NASTAVENÍ
SPRÁVCI
ODKAZY
KONTAKT

Čínské zelí s hlívou
Ingredience    •1 čínské zelí
•250 g hlívy ústřičné
•180 g rýže
•150 g celer
•2 cibule
•1 kapie
•1 hrst nesolených arašídů
•3 lžíce sójová omáčka
•2 lžíce olej
•sůl

Recept   
Zelí rozebereme na listy, dobře je opereme a překrájíme na větší kousky. Hlívu očistíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky, stejně jako očištěnou kapii. Celer oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky.

Rýži zalijeme horkou vodou, osolíme a na mírném ohni dusíme 20 minut. Pak odstavíme z ohně a pod pokličkou ještě necháme dojít. Na pánvi nasucho opražíme nesolené arašídy a vmícháme je do rýže, kterou uchováme v teple.

Na pánvi rozpálíme olej a na něm zesklovatíme nakrájenou cibuli. Pak přidáme hlívu a orestujeme. Přisypeme celerové nudličky, papriku a zelí. Restujeme společně jen chvíli, dokud zelí neovadne. Pak přilijeme sójovou omáčku a promícháme.

Podáváme s připravenou rýží.

Autor Ruda123


Komentáře k receptu - 0 komentářů