přihlásit  
  přihlásit  


Přezdívka:
Heslo:
  MENU  
MENU


HOUBAŘENÍ


ATLAS HUB
HERBÁŘ
KDE ROSTOU
URČOVNA
SLOVNÍK
LITERATURA


TOP 10
AKCE
BLOGY
DISKUSE
INZERCE
RECEPTY
UŽIVATELÉ
XICHTOVNÍK


REGISTRACE
NOVINKY
PRAVIDLA
NASTAVENÍ
SPRÁVCI
ODKAZY
KONTAKT

Hlíva nakládaná
Ingredience    Sůl, cukr, pepř, nové koření, fenykl, bobkobý list, mléko
Recept   Čisté houby povaříme asi 4 min. V osolené vodě, scedíme, propláchneme ve studené vodě a necháme okapat. Zatím připravíme nálev.
Do litru vody dáme 50d soli, 20g cukru, 6zrn pepře, nového koření a fenyklu, dva bob. listy a jednu nebo dvě lžíce mléka. Okapané houby naskládáme do kameninové nádoby, velké kusy překrojíme, zalijeme nálevem. Houby musí být potopeny.Nahoru dáme prkénko zatížené kamenem.Uložíme na měsíc do chladna.Vynikající příloha. Je to metoda mléčného kvašeni, velmi zdravé.
Autor Krajinka


Komentáře k receptu - 1 komentářů