přihlásit  
  přihlásit  


Přezdívka:
Heslo:
  MENU  
MENU


HOUBAŘENÍ


ATLAS HUB
HERBÁŘ
KDE ROSTOU
URČOVNA
SLOVNÍK
LITERATURA


TOP 10
AKCE
BLOGY
DISKUSE
INZERCE
RECEPTY
UŽIVATELÉ
XICHTOVNÍK


REGISTRACE
NOVINKY
PRAVIDLA
NASTAVENÍ
SPRÁVCI
ODKAZY
KONTAKT

Medvědí pomazánka
Ingredience    Smetana 33%, jogurt 10% 500ml, sůl, kmín mletý, česnek medvědí, popenec břečťanolistý
Recept   Nejdříve si vytvoříme pomazánkový základ. Někdo nazývá výsledek pomazánkovým máslem, někdo tvarohem, někdo domácí lučinou. Vezmeme jednu malou (250ml) 33% smetanu, jeden 500ml 10% (smetanový) jogurt, vše dobře promícháme a necháme minimálně jeden, ideálně 2 dny odkapat na plátýnku (vyloučí se syrovátka). Odkapávat v chladu (někdo doporučuje v pokojové teplotě, maximálně den, pro urychlení).

Výsledný produkt dochutíme nejprve solí podle chuti, pak mletým kmínem. Až ve chvíli, kdy výsledná směs dosahuje příjemné chuti vezmeme popenec (volitelně) a česnek medvědí. Popence jen malou hrst, je velmi aromatický. Medvědího česneku na zmíněné množství alespoň cca 100 listů, vše jemně nasekat. Vmícháme do pomazánky. Pokud by se nám zdála málo aromatická, ještě přidáme česnek medvědí, sůl, kmín případně popenec. Vhodné je ochutnat popenec samotný, pokud jej používáme, pro představu jak se zachová ve směsi.
Po smíchání necháme opět odležet alespoň půl dne, aby se chuti řádně prolnuly. Upečeme (zakoupíme) kváskový chléb a mažeme v silné vrstvě.
Autor robi


Komentář  
Přezdívka
deset minus dvě slovy


Lituji, zatím nejsou k tomuto receptu žádné komentáře