přihlásit  
  přihlásit  


Přezdívka:
Heslo:
  MENU  
MENU


HOUBAŘENÍ


ATLAS HUB
HERBÁŘ
KDE ROSTOU
URČOVNA
SLOVNÍK
LITERATURA


TOP 10
AKCE
BLOGY
DISKUSE
INZERCE
RECEPTY
UŽIVATELÉ
XICHTOVNÍK


REGISTRACE
NOVINKY
PRAVIDLA
NASTAVENÍ
SPRÁVCI
ODKAZY
KONTAKT

Dršťková z hub
Ingredience    Kotrč, klobouky bedly na 1/4, klobouky hřibovitých hub na silnější nudličky, vývar, cibule, hladká mouka, máslo, olej, pepř, ml. nové koření, ml. kmín, zázvor, černek, paprika sladká i pálivá, majoránka, petržel
Recept   Kotrč je nejlepší v polévce. Tedy "Dršťkové".Můj recept je takový:
Uvařím si poctivý vývar. Nejlépe z kostí a zeleniny (nebo z kostek-maso+zelenina). V kastrolu si zpěním na másle s olejem cibulku, do kterém dám i koření:ml. pepř, ml. nové koření, ml. kmín, trochu zázvoru a zapráším hl. moukou a udělám jíšku. Těsně před koncem přidám do jíšky lisovaný česnek, kterým nešetřím a papriku (sladká i pálivá).Krátce zamíchám a zaliji vývarem a nechám provářet. Kotrč je třeba opatrně rozbrat a důkladně vymýt všechny nečistoty. Je to houba super, ale díky tomu, že má spostu dírek může být plná nečistot a drobného hmyzu. Očištěný kotrč, rozbraný na dílky, vloužím do vařící polévky a vařím pokud není měkký. Do polévky ještě přidám špetku majoránky a ve finále na drobno usekanou petřželku. Uvidíte, že s tímto receptem oslníte!
Přeji dobrou chuť.
Autor Muchomurka


Komentář  
Přezdívka
deset minus dvě slovy


2011-08-05 15:51:56    Píďalka    Zkuste houby nejdříve orestovat a až potom přidat do základu polévka má potom houbovější chuť.Z Kotrče je výborná ale zkuste ji někdy uvařit z Ryzce černohlávka u nás doma je ještě oblíbenější.
2015-09-27 02:04:20    Greguša    Moc přeplácaný a složitý. Nejlepší je na lžíci sádla usmažit vekou cibuli s vrchovatou lžící mouky udělat tzv. cibulovou jíšku, přidat nakrájeného kotrče (nebo masáky), zaprášit paprikou, zalít vodou, přidat kostku masoxu a vařit do měka. Nakonec přidat utřený česnek s pepřem a majoránkou. Případně nakonec dochutit Magi.