přihlásit  
  přihlásit  


Přezdívka:
Heslo:
  MENU  
MENU


HOUBAŘENÍ


ATLAS HUB
HERBÁŘ
KDE ROSTOU
URČOVNA
SLOVNÍK
LITERATURA


TOP 10
AKCE
BLOGY
DISKUSE
INZERCE
RECEPTY
UŽIVATELÉ
XICHTOVNÍK


REGISTRACE
NOVINKY
PRAVIDLA
NASTAVENÍ
SPRÁVCI
ODKAZY
KONTAKT

Ryzci s lilkem
Ingredience    klbouky ryzce borového, smrkového n. lososového, lilek, bylinkové máslo, čerstvé pečivo (doporučuji bagetu).
Recept   Ryzce očistíme a pečlivě omyjeme čistou vodou. Lilek taktéž a nakrájíme ho na cirka 3-5 cm silná kolečka. Jak lilek, tak i ryzce osolíme a jemně opepříme a můžem velice slabě pokapat citrónem.

Připravíme si troubu, stačí ji nechat předehřát na 200- 230 °C po dobu 10 min. Mezi tím vymažeme plech máslem (nebo použijeme pečící papír), kam položíme ryzce a vložíme je do trouby. Za stálé kontroly je nesmíme zapomenout obracet. Po cca. 5-10-ti min. vložíme druhý plech s lilkem a necháme ho změknout. Když je lilek změklý a křehký, ryzci jsou už též hotovi.

Podáváme horké a jako přílohu volíme čerstvou bagetu, může být rozpečená s bylinkovým máslem.

Příprava bylinkového másla: máslo necháme změknout a přidáme bylinky- zde bych volil kombinaci pertželová nať, medvědí česnek, troška bazalky, drcený kmín, sladká čevená paprika, pepř a najemno rozdrcená sůl. Vše zamícháme, uhněteme a v misce vložíme do lednice, kde tato suspenze utuhne.
Namažeme na bagetku a přikusujeme ryzce s lilkem.

Na ryzce lze v poslední fázi přípravy- těsně před vyjmutím z trouby položit plátek sýra.

Dobrou chuť!
Autor Pete N.


Komentář  
Přezdívka
deset krát deset slovy


Lituji, zatím nejsou k tomuto receptu žádné komentáře