Čínské zelí s hlívou | |||
---|---|---|---|
Ingredience | •1 čínské zelí •250 g hlívy ústřičné •180 g rýže •150 g celer •2 cibule •1 kapie •1 hrst nesolených arašídů •3 lžíce sójová omáčka •2 lžíce olej •sůl |
||
Recept | Zelí rozebereme na listy, dobře je opereme a překrájíme na větší kousky. Hlívu očistíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky, stejně jako očištěnou kapii. Celer oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Rýži zalijeme horkou vodou, osolíme a na mírném ohni dusíme 20 minut. Pak odstavíme z ohně a pod pokličkou ještě necháme dojít. Na pánvi nasucho opražíme nesolené arašídy a vmícháme je do rýže, kterou uchováme v teple. Na pánvi rozpálíme olej a na něm zesklovatíme nakrájenou cibuli. Pak přidáme hlívu a orestujeme. Přisypeme celerové nudličky, papriku a zelí. Restujeme společně jen chvíli, dokud zelí neovadne. Pak přilijeme sójovou omáčku a promícháme. Podáváme s připravenou rýží. | ||
Autor Ruda123 |