Lišky po Franfurtsku | |||
---|---|---|---|
Ingredience | Pravé lišky,sádlo,cibule,sladká paprika,sůl,franfurtsý párek,drcený kmín,smetana. | ||
Recept | Dobře očištěné a opláchnuté lišky nakrájíme na větší kostky.Na sádle zpěníme cibulku přidáme odkapané kostky lišek a pomalu zvolna restujeme.Na plátky nakrájéný franfurtksý párek přidáme k liškám a společně ještě zvolna orestujěme do poloměka.Stahneme necháme mírně zchladnout a zasypeme lehce několika lžízemi sladké pariky,mírně osolit přidat drcený kmín.Zalijeme smetanou a ůplně zvolna povaříme jen a jen v té smetaně.Lišky s párky společně s cibulkou a smetanou mám tento lahodný pokrm po zredukování i zhoustne.Výborné je takto upravené lišky podávat ve vydlabaném malém bochníčku chleba.Varianta číslo dvě je do základu hned na začátku přidat ještě čerstvý spařený kopr kopr a syrové brambory krájené na kostky.Ale to je už jen věc chuti každého z nás. | ||
Autor KOLIBRIK |