ryzce v patizonu | |||
---|---|---|---|
Ingredience | Ryzce pravé, eventuálně jiné houby. Pokud nejsou ryzce, optimální jsou holubinky mandlové, ale samozřejmě hřibomilci se také nezklamou. Uzený bůček, sýr, česnek, pepř. A samozřejmě patizon - nejlépe žlutý. |
||
Recept | Patizon rozkrojíme ve dvou třetinách tak, aby vršek tvořil čepičku se stopkou. Vydlabeme jádra, ponecháme na příští rok nebo na pokrm ptactvu. Dále vydlabeme dužninu tak, aby zůstal asi jeden cm okolo kůrky. Zbylý útvar vymažeme česnekem rozetřeným se solí. Na uzeném bůčku - dle chuti nudličky, kostičky... - krátce osmahneme houby s vydlabanou dužninou, jen tak, aby se vše spojilo. Vmícháme nastrouhaný sýr dle chuti. Zkusili jsme i nivu, ale přetloukla chuť hub, takže spíše neutrální eidam nebo gouda. Pepř čtyř druhů. Nacpeme vše zpět do vyčesnekovaného patizonu a potrápíme cca hodinku v troubě na 160 stupňů. My jsme k tomu ani nepotřebovali přílohu... | ||
Autor Vyskocilka |