rizoto na houby | |||
---|---|---|---|
Ingredience | podle nátury olivovej olej nebo sádlo a nešetři 250 g rejže (kulatá je fakt lepší) 1/2 cibule stroužek česneku cca litr vývaru (klidně z kostky 2 až 3 zeleninovej) pepř, sůl podle chuti |
||
Recept | dělám to v litinovim hrnci na oleji/sádle přivedeš cibuli k orgasmu - prostě musí bejt hotová, šoupni k ní i ten česnek ať v tom neni sama (nakrájej to jak se ti líbí) přihoď rejži a promýchej, ať se ta čínská pomsta pěkně nacucne omastkem zalej půlkou vývaru, přiklop a dus to je na čase obdělat houby - na to používám pánev tuk už sme zvolili tak to dodržujem a houbičky dusíme a dusíme až je udusíme občas koukneme pod poklici na rejži a podle uvážení doplňujeme vývar jestli máš pocit, že je rejže tak akorát aby se zasnoubila s houbama, neváhej, zkompletuj to promíchej, ochutnej, dochuť a jez! ohřívaný to už neni ono dobrou chuť | ||
Autor Dědeček Hříbeček |