Ryzci s lilkem | |||
---|---|---|---|
Ingredience | klbouky ryzce borového, smrkového n. lososového, lilek, bylinkové máslo, čerstvé pečivo (doporučuji bagetu). | ||
Recept | Ryzce očistíme a pečlivě omyjeme čistou vodou. Lilek taktéž a nakrájíme ho na cirka 3-5 cm silná kolečka. Jak lilek, tak i ryzce osolíme a jemně opepříme a můžem velice slabě pokapat citrónem. Připravíme si troubu, stačí ji nechat předehřát na 200- 230 °C po dobu 10 min. Mezi tím vymažeme plech máslem (nebo použijeme pečící papír), kam položíme ryzce a vložíme je do trouby. Za stálé kontroly je nesmíme zapomenout obracet. Po cca. 5-10-ti min. vložíme druhý plech s lilkem a necháme ho změknout. Když je lilek změklý a křehký, ryzci jsou už též hotovi. Podáváme horké a jako přílohu volíme čerstvou bagetu, může být rozpečená s bylinkovým máslem. Příprava bylinkového másla: máslo necháme změknout a přidáme bylinky- zde bych volil kombinaci pertželová nať, medvědí česnek, troška bazalky, drcený kmín, sladká čevená paprika, pepř a najemno rozdrcená sůl. Vše zamícháme, uhněteme a v misce vložíme do lednice, kde tato suspenze utuhne. Namažeme na bagetku a přikusujeme ryzce s lilkem. Na ryzce lze v poslední fázi přípravy- těsně před vyjmutím z trouby položit plátek sýra. Dobrou chuť! | ||
Autor Pete N. |