Celer s čerstvými hříbky | |||
---|---|---|---|
Ingredience | •600 g celer •150 g cibule •1 lžíce sádlo •2 lžička mouka (hladká) •2 lžíce bílé víno •500 ml vývar z celer •sůl •mletý pepř •petrželová nať •1 bobkový list •1 lžíce máslo •150 g hříbky |
||
Recept | Celer očistíme, nakrájíme na silnější plátky a uvaříme v co nejmenším množství osolené vody do poloměkka. Vyjmeme z vody a na sítu necháme odkapat. Cibuli jemně nakrájíme a podusíme na sádle, zaprášíme moukou a osmahneme, pak zalijeme vývarem z celeru, rozšleháme, opepříme, přidáme nasekanou petrželovou nať, bobkový list a provaříme. Na másle podusíme očištěné nakrájené hříbky a přes sítko propasírujeme na celer připravenou omáčku, dovaříme a ihned podáváme s chlebem nebo vařenými bramborami. | ||
Autor Ruda123 |