Houbová pánev | |||
---|---|---|---|
Ingredience | •1 kg houby (čerstvé) •2 cibule •3 stroužek česnek •4 lžíce olej •1 lžíce citrónová šťáva •lžíce petrželová nať (nasekaná) •mletý pepř •sůl |
||
Recept | Houby očistíme, můžeme použít různou směs, například hřiby, lišky, kozáky atd. Očištěné houby nakrájíme na tenké plátky. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nakrájíme. Na hlubší pánvi rozehřejeme olej a dáme na něj restovat nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme nakrájené houby, osolíme a dusíme asi 10 minut na středním plameni. Po 10 minutách dušení přidáme nakrájený česnek, opepříme a dusíme asi dalších 10 - 15 minut. Poté zakapeme citrónovou šťávou, posypeme jemně nasekanou petrželovou natí, promícháme a můžeme podávat společně s pečivem nebo namazené na krajících chleba. | ||
Autor Ruda123 |