Nadýchaný hříbkový nákyp | |||
---|---|---|---|
Ingredience | •200 g hřibů •50 g máslo •4 lžíce mouka (hladká) •300 ml mléko •100 g sýr (strouhaný) •2 jarní cibulka •3 vejce •sůl •mletý černý pepř |
||
Recept | Hřiby očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi na rozpuštěném másle je osmažíme, pak přisypeme mouku a minutu smažíme. Zalijeme mlékem, rozšleháme metličkou a za stálého míchání uvaříme hladkou hustou omáčku. Odstavíme, přisypeme strouhaný sýr, osolíme, opepříme a necháme za občasného promíchání chladnout. Jarní cibulku nasekáme, promícháme se 3 žloutky a vmícháme do vychladlé omáčky. Nakonec opatrně vmícháme sníh ze 3 bílků. Zapékací misku s víkem vymažeme máslem a nalijeme do ní omáčku. Troubu vyhřejeme na 190°C. Vložíme do ní pekáč naplněný vodou, do něj postavíme zakrytou zapékací misku s omáčkou. Pečeme 20 minut, pak sejmeme víko a dopečeme zhruba 5 minut. Povrch by měl být zlatavý. Podáváme jako lehkou večeři třeba se zeleninovým salátem. | ||
Autor Ruda123 |