přihlásit  
  přihlásit  


Přezdívka:
Heslo:
  MENU  
MENU


HOUBAŘENÍ


ATLAS HUB
HERBÁŘ
KDE ROSTOU
URČOVNA
SLOVNÍK
LITERATURA


TOP 10
AKCE
BLOGY
DISKUSE
INZERCE
RECEPTY
UŽIVATELÉ
XICHTOVNÍK


REGISTRACE
NOVINKY
PRAVIDLA
NASTAVENÍ
SPRÁVCI
ODKAZY
KONTAKT

Nadýchaný hříbkový nákyp
Ingredience    •200 g hřibů
•50 g máslo
•4 lžíce mouka (hladká)
•300 ml mléko
•100 g sýr (strouhaný)
•2 jarní cibulka
•3 vejce
•sůl
•mletý černý pepř

Recept   
Hřiby očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi na rozpuštěném másle je osmažíme, pak přisypeme mouku a minutu smažíme. Zalijeme mlékem, rozšleháme metličkou a za stálého míchání uvaříme hladkou hustou omáčku. Odstavíme, přisypeme strouhaný sýr, osolíme, opepříme a necháme za občasného promíchání chladnout. Jarní cibulku nasekáme, promícháme se 3 žloutky a vmícháme do vychladlé omáčky. Nakonec opatrně vmícháme sníh ze 3 bílků.

Zapékací misku s víkem vymažeme máslem a nalijeme do ní omáčku. Troubu vyhřejeme na 190°C. Vložíme do ní pekáč naplněný vodou, do něj postavíme zakrytou zapékací misku s omáčkou. Pečeme 20 minut, pak sejmeme víko a dopečeme zhruba 5 minut. Povrch by měl být zlatavý. Podáváme jako lehkou večeři třeba se zeleninovým salátem.

Autor Ruda123


Komentář  
Přezdívka
dvakrát padesát slovy


Lituji, zatím nejsou k tomuto receptu žádné komentáře