přihlásit  
  přihlásit  


Přezdívka:
Heslo:
  MENU  
MENU


HOUBAŘENÍ


ATLAS HUB
HERBÁŘ
KDE ROSTOU
URČOVNA
SLOVNÍK
LITERATURA


TOP 10
AKCE
BLOGY
DISKUSE
INZERCE
RECEPTY
UŽIVATELÉ
XICHTOVNÍK


REGISTRACE
NOVINKY
PRAVIDLA
NASTAVENÍ
SPRÁVCI
ODKAZY
KONTAKT

Steakový žampion na grilu s bagetkou
Ingredience    Steakové žampióny, bagetky (tmavá či světlá bulka), hermelín, olivový olej, hlavička česneku, šťáva z ½ citrónu, máslo, grilovací koření, bylinková sůl, chilli, čerstvé bylinky, hrubá mořská sůl, pepř, salátové listy, rajče. Klikni pro velký obrázek
Recept   Pokud jsou žampióny špinavé, očistíme je šetrným způsobem, v žádném případě nemyjeme pod tekoucí vodou a neloupeme svrchní slupku.
Rozložíme je do zapékací misky. Rozděláme si marinádu z olivového oleje (na každou hlavičku počítáme 2 lžíce oleje), oloupaného prolisovaného česneku (na každou hlavičku 1 stroužek), přidejte špetku bylinkové soli a vymačkanou šťávu z citrónu.
Marinádu prošlehejte a lžící nanášejte na žampióny a přelijte pomalu přes žebra všech kloboučků, česnek stejnoměrně rozetřete.
Rozpalte troubu s grilem na 200 °C. Žampióny před vložením do trouby jemně posypte hrubou mořskou solí, opepřete, vhoďte špetičku grilovacího koření, poklaďte kousky hermelínu (nemusí být) a dejte je pod gril na dvacet minut.
Během grilování si připravte bagetky. Rozkrojte a každou polovinu namažte máslem. Ozdobte nasekanými čerstvými bylinkami (např. tymián, šalvěj, saturejku, petrželku, pažitku), povrch jemně posypeme vegetou a pálivou paprikou. Takto připravené pečivo dáme na poslední 3 minuty do trouby.
Steak a bagetky podáváme s kouskem zeleného salátu a rajčátkem.
Autor Mahony


Komentář  
Přezdívka
čtyři a šest slovy


Lituji, zatím nejsou k tomuto receptu žádné komentáře