Steakový žampion na grilu s bagetkou | |||
---|---|---|---|
Ingredience | Steakové žampióny, bagetky (tmavá či světlá bulka), hermelín, olivový olej, hlavička česneku, šťáva z ½ citrónu, máslo, grilovací koření, bylinková sůl, chilli, čerstvé bylinky, hrubá mořská sůl, pepř, salátové listy, rajče. | ||
Recept | Pokud jsou žampióny špinavé, očistíme je šetrným způsobem, v žádném případě nemyjeme pod tekoucí vodou a neloupeme svrchní slupku. Rozložíme je do zapékací misky. Rozděláme si marinádu z olivového oleje (na každou hlavičku počítáme 2 lžíce oleje), oloupaného prolisovaného česneku (na každou hlavičku 1 stroužek), přidejte špetku bylinkové soli a vymačkanou šťávu z citrónu. Marinádu prošlehejte a lžící nanášejte na žampióny a přelijte pomalu přes žebra všech kloboučků, česnek stejnoměrně rozetřete. Rozpalte troubu s grilem na 200 °C. Žampióny před vložením do trouby jemně posypte hrubou mořskou solí, opepřete, vhoďte špetičku grilovacího koření, poklaďte kousky hermelínu (nemusí být) a dejte je pod gril na dvacet minut. Během grilování si připravte bagetky. Rozkrojte a každou polovinu namažte máslem. Ozdobte nasekanými čerstvými bylinkami (např. tymián, šalvěj, saturejku, petrželku, pažitku), povrch jemně posypeme vegetou a pálivou paprikou. Takto připravené pečivo dáme na poslední 3 minuty do trouby. Steak a bagetky podáváme s kouskem zeleného salátu a rajčátkem. | ||
Autor Mahony |