přihlásit  
  přihlásit  


Přezdívka:
Heslo:
  MENU  
MENU


HOUBAŘENÍ


ATLAS HUB
HERBÁŘ
KDE ROSTOU
URČOVNA
SLOVNÍK
LITERATURA


TOP 10
AKCE
BLOGY
DISKUSE
INZERCE
RECEPTY
UŽIVATELÉ
XICHTOVNÍK


REGISTRACE
NOVINKY
PRAVIDLA
NASTAVENÍ
SPRÁVCI
ODKAZY
KONTAKT

Pampeliškový salát
Ingredience    hořčice (plnotučná, Dijonská) ocet (vinný, jablečný, bylinkový), sůl, pepř, kapku magi, olej (řepkový, slunečnicový), slanina, vejce natvrdo a pažitka Klikni pro velký obrázek
Recept   Pampeliškové růžice listů sbíráme časně na jaře do průměru cca 15 cm viz obrázek. Růžice dobře propereme a a rozebereme na jednotlivé listy. Větší listy můžeme natrhat na menší.

Salátová zálivka – lžíce hořčice (plnotučná, Dijonská) lžíce octa (vinný, jablečný, bylinkový), 1/2 lžičky soli, pepř, kapku magi. Vše dobře v salátové míse zamícháme, až se rozpustí hořčice, pak přidáme dvě lžíce oleje (řepkový, slunečnicový) a opět dobře promícháme, jednu lžíci oleje možno nahradit mlékem.

Do mísy na zálivku dáme pampeliškové listy. Přidáme škvarečky ze slaniny, (použít je bez vyškvařeného sádla), 1 až 2 vajíčka uvařená natvrdo nakrájená na kousky a nakonec hrst nadrobno nakrájené pažitky. Na stole těsně před podáváním promíchat.

Autor Greguša


Komentář  
Přezdívka
čtyři a šest slovy


Lituji, zatím nejsou k tomuto receptu žádné komentáře