Špenátové noky s houbami | |||
---|---|---|---|
Ingredience | 30 g másla 1 šalotka, najemno nakrájená 1 stroužek česneku, prolisovaný 300 g čerstvých hub, pokrájených sůl a pepř 100 ml bílého vína 200 ml smetany ke šlehání špetka muškátového oříšku ½ kg špenátových noků 30 g másla a 50 g strouhaného parmazánu k podávání |
||
Recept | 1. V pánvi rozpalte máslo a asi minutu na něm smažte šalotku. Jakmile je měkká, přidejte česnek a po chvíli houby. Osolte, opepřete a přibližně tři minuty za stálého míchání opékejte. Pak přilijte víno a počkejte, až se ho většina odpaří. Stáhněte plamen, přidejte smetanu a muškátový oříšek; přiveďte k varu. 2. Rozpalte gril v troubě a zatím uvařte noky podle návodu na obalu. Slijte je, pokapejte rozpuštěným máslem, posypte parmazánem a dejte je na chvilku do trouby pod gril, dokud sýr nezačne hnědnout. Podávejte přelité připravenou houbovou omáčkou. | ||
Autor Ruda123 |