přihlásit  
  přihlásit  


Přezdívka:
Heslo:
  MENU  
MENU


HOUBAŘENÍ


ATLAS HUB
HERBÁŘ
KDE ROSTOU
URČOVNA
SLOVNÍK
LITERATURA


TOP 10
AKCE
BLOGY
DISKUSE
INZERCE
RECEPTY
UŽIVATELÉ
XICHTOVNÍK


REGISTRACE
NOVINKY
PRAVIDLA
NASTAVENÍ
SPRÁVCI
ODKAZY
KONTAKT

Špenátové noky s houbami
Ingredience    30 g másla
1 šalotka, najemno nakrájená
1 stroužek česneku, prolisovaný
300 g čerstvých hub, pokrájených
sůl a pepř
100 ml bílého vína
200 ml smetany ke šlehání
špetka muškátového oříšku
½ kg špenátových noků
30 g másla a 50 g strouhaného parmazánu k podávání
Recept   
1. V pánvi rozpalte máslo a asi minutu na něm smažte šalotku. Jakmile je měkká, přidejte česnek a po chvíli houby. Osolte, opepřete a přibližně tři minuty za stálého míchání opékejte. Pak přilijte víno a počkejte, až se ho většina odpaří. Stáhněte plamen, přidejte smetanu a muškátový oříšek; přiveďte k varu.

2. Rozpalte gril v troubě a zatím uvařte noky podle návodu na obalu. Slijte je, pokapejte rozpuštěným máslem, posyp­te parmazánem a dejte je na chvilku do trouby pod gril, dokud sýr nezačne hnědnout. Podávejte přelité připravenou houbovou omáčkou.
Autor Ruda123


Komentář  
Přezdívka
čtyři a čtyři slovy


Lituji, zatím nejsou k tomuto receptu žádné komentáře