Pstruh plněný hříbky | |||
---|---|---|---|
Ingredience | 4 celí pstruzi, vykuchaní 500 g čerstvých hřibů, rozpůlených 2 cibule, nakrájené na klínky sůl a čerstvě mletý pepř 2–3 lžíce másla menší svazek petrželky asi 12 listů šalvěje |
||
Recept | 1 Pstruhy omyjte, osušte, uvnitř i vně osolte, opepřete a naplňte částí hub a cibule, petrželkou a kouskem másla, zbytek dejte do pekáče. Ryby ovažte provázkem a pod něj zastrčte pár lístků šalvěje. 2 Pstruhy položte vedle sebe do pekáče na zbývající cibuli a houby. Poklaďte zbylým máslem a pečte v troubě předehřáté na 160 °C zhruba 20–30 minut, podle velikosti ryb. | ||
Autor Ruda123 |