Houbové balíčky | |||
---|---|---|---|
Ingredience | palačinky podle základního receptu (viz Něco navíc) 10 g sušených hříbků 80 ml horkého zeleninového nebo kuřecího vývaru 30 g másla 165 ml suchého bílého vína 500 g krémových žampionů, nakrájených nadrobno po malé hrstce petrželky, pažitky a kerblíku větší svazek pažitky na svazování 120 g zakysané smetany |
||
Recept | 1 Kus kuchyňského papíru namočte v rozpuštěném másle a potřete jím palačinkovou pánev (průměr 15 cm). Pak pánev zahřejte a nalijte na ni jen tolik těstíčka, aby pokrylo dno pánve tenkou vrstvou. Pomalu opékejte minutu z jedné a méně než minutu z druhé strany. Opět potřete pánev máslem a stejným způsobem připravte všechny palačinky. 2 Sušené houby namočte do horkého vývaru a nechte je 30 minut bobtnat. Slijte je, nakrájejte a vývar uchovejte. 3 Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte vývar, víno, žampiony, hříbky a za občasného míchání vše vařte asi 15 minut, až se odvaří vývar. Vmíchejte nasekané bylinky, osolte a opepřete. Nechte vychladnout. 4 Pažitku dejte na 30 sekund do horké vody, slijte, opláchněte studenou vodou a dejte stranou. 5 Podle dezertního talířku o průměru 12 cm vyřízněte z palačinek kola. Do středu každého dejte vrchovatou lžičku houbové směsi, přidejte lžičku kysané smetany a pomocí pažitky svažte do balíčku. NĚCO NAVÍC TĚSTO NA PALAČINKY: Promíchejte 300 g mouky, 500 až 600 ml mléka, 2 vejce a špetku soli. Těsto nechte 30 minut odpočinout při pokojové teplotě a pak z něj na malé pánvi usmažte palačinky. Hotové balíčky můžete vyrobit dopředu a zamrazit. Nejdříve je nechte zmrznout na tácu a poté je sesypte do sáčku. Před podáváním je nechte rozmrznout a pak je ohřejte v troubě. | ||
Autor Ruda123 |