Houbové carpaccio | |||
---|---|---|---|
Ingredience | 600 g pevných hub (do 5 cm výšky) šťáva ze 2 citronů 2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky 3 lžíce panenského olivového oleje 1 lžíce balzamikového octa nebo krému mořská sůl a čerstvě mletý barevný pepř hobliny parmazánu |
||
Recept | 1 Malé hříbky a muchomůrky použijte celé, žampionům vylomte nožičky a použijte jen jejich kloboučky. Houby nakrájejte na tenoučké plátky nejlépe na mandolíně nebo pomocí škrabky na zeleninu. Rozdělte je na talíře a ihned pokapejte šťávou z jednoho citronu, aby houby nezhnědly. 2 Prošlehejte olej se zbylou citronovou šťávou a petrželkou a osolte a opepřete. Zálivku rozdělte na houby. Kolem po talíři kápněte trochu balzamikového octa a houby ozdobte hoblinami parmazánu. Ihned podávejte. NĚCO NAVÍC Do zálivky můžete přidat ještě i stroužek drceného česneku. | ||
Autor Ruda123 |