přihlásit  
  přihlásit  


Přezdívka:
Heslo:
  MENU  
MENU


HOUBAŘENÍ


ATLAS HUB
HERBÁŘ
KDE ROSTOU
URČOVNA
SLOVNÍK
LITERATURA


TOP 10
AKCE
BLOGY
DISKUSE
INZERCE
RECEPTY
UŽIVATELÉ
XICHTOVNÍK


REGISTRACE
NOVINKY
PRAVIDLA
NASTAVENÍ
SPRÁVCI
ODKAZY
KONTAKT

Zapečené palačinky s houbami a cuketou
Ingredience    220 g hladké mouky
špetka soli
2 vejce
500 ml mléka
olej na smažení
2 lžíce olivového oleje
200 g lesních hub nebo žampionů, nakrájených na plátky
2 menší cukety, pokrájené
1 malá sklenice rajčatové omáčky s houbami na těstoviny (například Boscaiola od Panzani)
sůl a pepř
klasické nebo pohankové palačinky podle základního předpisu
piniové oříšky na posypání
150 g sýru na zapečení (může to být jakýkoli tučnější sýr typu ementál, vynikající je čedar; klidně použijte i nivu)
Klikni pro velký obrázek
Recept   1. V hlubší míse smíchejte mouku, sůl, vejce a mléko. Ruční metlou zlehka prošlehejte na řídké těsto. Nechte čtvrt hodiny stát.

2. V pánvi rozpalte asi lžíci oleje. Potom vlijte trochu těsta, naběračkou ho rozetřete co nejvíc do tenka a palačinku pečte po obou stranách dozlatova; trvá to zhruba tři minuty.

3. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. V pánvi rozpalte olej a asi pět minut na něm opékejte houby a cukety. Přimíchejte rajčatovou omáčku; osolte, opepřete a prohřejte. Do středu každé palačinky dejte trochu směsi, zarolujte a váleček přesuňte do zapékací misky.

4. Smotané palačinky posypte sýrem a piniovými oříšky a asi pět minut zapékejte v troubě. Podávejte horké.
Autor Ruda123


Komentář  
Přezdívka
dvakrát padesát slovy


Lituji, zatím nejsou k tomuto receptu žádné komentáře