Zapečené palačinky s houbami a cuketou | |||
---|---|---|---|
Ingredience | 220 g hladké mouky špetka soli 2 vejce 500 ml mléka olej na smažení 2 lžíce olivového oleje 200 g lesních hub nebo žampionů, nakrájených na plátky 2 menší cukety, pokrájené 1 malá sklenice rajčatové omáčky s houbami na těstoviny (například Boscaiola od Panzani) sůl a pepř klasické nebo pohankové palačinky podle základního předpisu piniové oříšky na posypání 150 g sýru na zapečení (může to být jakýkoli tučnější sýr typu ementál, vynikající je čedar; klidně použijte i nivu) |
||
Recept | 1. V hlubší míse smíchejte mouku, sůl, vejce a mléko. Ruční metlou zlehka prošlehejte na řídké těsto. Nechte čtvrt hodiny stát. 2. V pánvi rozpalte asi lžíci oleje. Potom vlijte trochu těsta, naběračkou ho rozetřete co nejvíc do tenka a palačinku pečte po obou stranách dozlatova; trvá to zhruba tři minuty. 3. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. V pánvi rozpalte olej a asi pět minut na něm opékejte houby a cukety. Přimíchejte rajčatovou omáčku; osolte, opepřete a prohřejte. Do středu každé palačinky dejte trochu směsi, zarolujte a váleček přesuňte do zapékací misky. 4. Smotané palačinky posypte sýrem a piniovými oříšky a asi pět minut zapékejte v troubě. Podávejte horké. | ||
Autor Ruda123 |