přihlásit  
  přihlásit  


Přezdívka:
Heslo:
  MENU  
MENU


HOUBAŘENÍ


ATLAS HUB
HERBÁŘ
KDE ROSTOU
URČOVNA
SLOVNÍK
LITERATURA


TOP 10
AKCE
BLOGY
DISKUSE
INZERCE
RECEPTY
UŽIVATELÉ
XICHTOVNÍK


REGISTRACE
NOVINKY
PRAVIDLA
NASTAVENÍ
SPRÁVCI
ODKAZY
KONTAKT

Bramborový krém s pošírovaným vejcem a liškam
Ingredience    700 g moučných brambor, oloupaných
1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
1 bobkový list
1 malá bílá cibule, nakrájená najemno
1 rovná lžíce kmínu
2 lžíce sádla
500 ml kyselého mléka nebo podmáslí
sůl a čerstvě drcený pepř
1 lžíce sušených hřibů, rozdrcených v hmoždíři na prach
100 g čerstvých lišek, očištěných a překrojených
4 vejce + 250 ml octa
čerstvá majoránka na ozdobu
Klikni pro velký obrázek
Recept   1 Polovinu brambor nakrájejte na kostičky a uvařte je v půl litru vývaru s bobkovým listem doměkka. Pak je sceďte,odložte stranou a vývar uchovejte. Zbytek brambor nakrájejte nadrobno a kmín podrťte v hmoždíři. V hrnci na tuku opečte cibuli doměkka, přisypte polovinu kmínu, potom syrové brambory a krátce je osmahněte. Zalijte dalším 0,5 l vývaru a vařte doměkka. Stáhněte z ohně, rozmixujte a propasírujte jemným sítem.

2 Vejce postupně vyklepněte do misky se studeným octem, nechte zatáhnout a po chvíli vyjměte děrovanou lžící a postupně přesuňte do hrnce s vroucí osolenou vodou. Pošírujte 3–5 minut, dokud bílek nezpevní.

3 Do vývaru, ve kterém se vařily kostičky brambor, vlijte kyselé mléko a vmíchejte druhou polovinu kmínu a asi 2/3 houbového prachu. Směs přidejte do vroucí polévky, promíchejte a ihned odstavte, osolte a opepřete. Lišky opečte v pánvi na lžíci sádla.

4 Do talířů naaranžujte kopeček bramborových kostiček, na ně posaďte vejce a okolo nalijte bramborový krém. Ozdobte opečenými liškami, lístky čerstvé majoránky a posypte zbylým houbovým prachem
Autor Ruda123


Komentář  
Přezdívka
dvakrát padesát slovy


Lituji, zatím nejsou k tomuto receptu žádné komentáře