Risotto con funghi porcini | |||
---|---|---|---|
Ingredience | 500 g hřibů rýže carnaroli 2 dl bílého vína 1 cibule 6 lžic olivového oleje 1 lžíce másla 2 lžíce parmezánu hrst čerstvé pažitky pepř sůl |
||
Recept | Na pánvi rozehřejte polovinu olivového oleje, na něm orestujte rýži, až začne sklovatět. Měla by to být italská rýže, jako například carnaroli, arborio nebo vialone nanno, protože jen tato rýže má schopnost vytvořit kašovitou hmotu, kterou potřebujete. Když rýže zesklovatí, zalijte ji vínem. Poté míchejte, než rýže absorbuje víno a je uvařená al dente, tedy ani málo, ani moc. Na jiné pánvi nechte na zbytku olivového oleje zesklovatět jemně nakrájenou cibuli, pak přidejte hříbky nakrájené na kousky, zalijte je bílým vínem, osolte, ochuťte čerstvě mletým pepřem a chvíli duste. Potom vše vložte do rýže, promíchejte, přidejte kousek másla a strouhaný parmezán a míchejte tak dlouho, až je rizoto krémové. Na závěr vmíchejte čerstvou, jemně nasekanou pažitku. | ||
Autor robi |