Ingredience | |
maso-zeleninový vývar, máslo, olej, cibule, mletý pepř, mleté nové koření, mletý kmín, zázvor, hladká mouka, česnek, sladká paprika, pálivá paprika, majoránka, petrželka, kotrč kadeřavý. |
Recept | | Uvařím si poctivý vývar. Nejlépe z kostí a zeleniny (nebo z kostek-maso+zelenina). V kastrolu si zpěním na másle s olejem cibulku, do kterém dám i koření: mletý pepř, mleté nové koření, mletý kmín, trochu zázvoru a zapráším hladkou moukou a udělám jíšku. Těsně před koncem přidám do jíšky lisovaný česnek, kterým nešetřím a papriku (sladká i pálivá). Krátce zamíchám a zaliji vývarem a nechám provářet. Kotrč je třeba opatrně rozbrat a důkladně vymýt všechny nečistoty. Je to houba super, ale díky tomu, že má spostu dírek může být plná nečistot a drobného hmyzu. Očištěný kotrč, rozbraný na dílky, vloužím do vařící polévky a vařím pokud není měkký. Do polévky ještě přidám špetku majoránky a ve finále na drobno usekanou petrželku. |