přihlásit  
  přihlásit  


Přezdívka:
Heslo:
  MENU  
MENU


HOUBAŘENÍ


ATLAS HUB
HERBÁŘ
KDE ROSTOU
URČOVNA
SLOVNÍK
LITERATURA


TOP 10
AKCE
BLOGY
DISKUSE
INZERCE
RECEPTY
UŽIVATELÉ
XICHTOVNÍK


REGISTRACE
NOVINKY
PRAVIDLA
NASTAVENÍ
SPRÁVCI
ODKAZY
KONTAKT

Kotrčová polévka dle Muchomurky
Ingredience    maso-zeleninový vývar, máslo, olej, cibule, mletý pepř, mleté nové koření, mletý kmín, zázvor, hladká mouka, česnek, sladká paprika, pálivá paprika, majoránka, petrželka, kotrč kadeřavý.
Recept   Uvařím si poctivý vývar. Nejlépe z kostí a zeleniny (nebo z kostek-maso+zelenina). V kastrolu si zpěním na másle s olejem cibulku, do kterém dám i koření: mletý pepř, mleté nové koření, mletý kmín, trochu zázvoru a zapráším hladkou moukou a udělám jíšku. Těsně před koncem přidám do jíšky lisovaný česnek, kterým nešetřím a papriku (sladká i pálivá). Krátce zamíchám a zaliji vývarem a nechám provářet. Kotrč je třeba opatrně rozbrat a důkladně vymýt všechny nečistoty. Je to houba super, ale díky tomu, že má spostu dírek může být plná nečistot a drobného hmyzu. Očištěný kotrč, rozbraný na dílky, vloužím do vařící polévky a vařím pokud není měkký. Do polévky ještě přidám špetku majoránky a ve finále na drobno usekanou petrželku.
Autor robi


Komentář  
Přezdívka
pět a pět slovy


Lituji, zatím nejsou k tomuto receptu žádné komentáře