Dršťková z hub | |||
---|---|---|---|
Ingredience | Kotrč, klobouky bedly na 1/4, klobouky hřibovitých hub na silnější nudličky, vývar, cibule, hladká mouka, máslo, olej, pepř, ml. nové koření, ml. kmín, zázvor, černek, paprika sladká i pálivá, majoránka, petržel | ||
Recept | Kotrč je nejlepší v polévce. Tedy "Dršťkové".Můj recept je takový: Uvařím si poctivý vývar. Nejlépe z kostí a zeleniny (nebo z kostek-maso+zelenina). V kastrolu si zpěním na másle s olejem cibulku, do kterém dám i koření:ml. pepř, ml. nové koření, ml. kmín, trochu zázvoru a zapráším hl. moukou a udělám jíšku. Těsně před koncem přidám do jíšky lisovaný česnek, kterým nešetřím a papriku (sladká i pálivá).Krátce zamíchám a zaliji vývarem a nechám provářet. Kotrč je třeba opatrně rozbrat a důkladně vymýt všechny nečistoty. Je to houba super, ale díky tomu, že má spostu dírek může být plná nečistot a drobného hmyzu. Očištěný kotrč, rozbraný na dílky, vloužím do vařící polévky a vařím pokud není měkký. Do polévky ještě přidám špetku majoránky a ve finále na drobno usekanou petřželku. Uvidíte, že s tímto receptem oslníte! Přeji dobrou chuť. | ||
Autor Muchomurka |
2011-08-05 15:51:56 | Píďalka | Zkuste houby nejdříve orestovat a až potom přidat do základu polévka má potom houbovější chuť.Z Kotrče je výborná ale zkuste ji někdy uvařit z Ryzce černohlávka u nás doma je ještě oblíbenější. |
2015-09-27 02:04:20 | Greguša | Moc přeplácaný a složitý. Nejlepší je na lžíci sádla usmažit vekou cibuli s vrchovatou lžící mouky udělat tzv. cibulovou jíšku, přidat nakrájeného kotrče (nebo masáky), zaprášit paprikou, zalít vodou, přidat kostku masoxu a vařit do měka. Nakonec přidat utřený česnek s pepřem a majoránkou. Případně nakonec dochutit Magi. |