Ingredience | |
500 g sírovce, 4 lžíce másla, 1 malá cibulka, 1 celer, 1/2 mrkve, 4 lžíce mouky, 500 ml slepičího nebo zeleninového vývaru, 5 lžic sherry, 2 lžíce čerstvého estragonu, 5 lžic smetany na šlehání, 2 lžíce citrónové šťávy, sušená petrželová ňať, sůl, chilli koření a široké nudle či jiné těstoviny |
Recept | | Nudle nebo těstoviny uvaříme ve slané vodě dle návodu. Na velké pánvi rozpustíme máslo a najemno pokrájenou cibulku, petrželovou nať, celer a na kolečka nakrájenou mrkev na něm necháme zesklovatět. Přidáme na kostičky pokrájený sírovec, necháme nasáknout šťávou a 4 minuty podusíme. Vmícháme mouku, odstavíme a přidáme vývar. Potom za stálého míchání opět přivedeme do varu. Přidáme sherry a dusíme ještě dalších cca. 10 minut. Přidáme estragon a necháme 6-8 minut zlehka probublávat. Na závěr vmícháme smetanu, citrónovou šťávu, dochutíme sušenou petrželovou ňatí a chilli kořením. Podávame s širokými nudlemi či těstovinami. |