přihlásit  
  přihlásit  


Přezdívka:
Heslo:
  MENU  
MENU


HOUBAŘENÍ


ATLAS HUB
HERBÁŘ
KDE ROSTOU
URČOVNA
SLOVNÍK
LITERATURA


TOP 10
AKCE
BLOGY
DISKUSE
INZERCE
RECEPTY
UŽIVATELÉ
XICHTOVNÍK


REGISTRACE
NOVINKY
PRAVIDLA
NASTAVENÍ
SPRÁVCI
ODKAZY
KONTAKT

Polské pirožky
Ingredience    Je to všechno od oka tak to musíte vyzkoušet a upravit jak vám to bude vyhovovat.
1 kg hladké moukÿ
1 vajíčko
1 polévková lžice oleje
špetka soli
teplá voda, kolik? od oka
Recept   Rozmícháte mouku z vajíčkem, přidáte sůl, polívkovou lžíci oleje, a přidáváte teplou vodu
podle potřeby, až je těsto vláčné a nelepí se.
Pak ho rozdělíme na části a vyvalíme placku ze které vykrajujeme kolečka
prostě nějakým kulatým veřezavačem nebo sklínkou, cokoliv.
Do vyříznutého kolečka dáte náplň, používáme malou lžičku.
Těsto přehneme na půl a okraje přitlačíme k sobě
Když je nebudete hned všechny vařit, tak je dejte do mrazáku.
My je dáváme na kus překližky, a když jsou zmražené tak je dáváme do
plastického sáčku, asi dvacet a máte je připravené na příště.
Náplň,
Půl na půl, kyselé a sladké zelí samozřejmě nakrájíte na nudličky a dáte to povařit
na pánvi podusíme trochu cibule, když se zpění tak přidáte houby a dusíte podle oka
tak dlouho až uznáte že to je hotové.
Když se zelí uvaří, odcedíme a vyždímáme až je skoro suché,
zelí můžete pomlet na strojku aby nebylo tak hrubé.
vložíme do mísy¨, pak přidáme houby s cibulkou, sůl, pepř
podle chuti a všechno smícháme dohromady.

čerstvé pirohy se vaří tak asi pět minut, musíte je trochu míchat vařečkou
aby se nepřichytli ke dnu, pak je opláchneme pod studenou vodou at se nelepí.
Můžete je polít, máslem, cibulkou, škvarkami a podobně.
A taky je můžete osmahnout do zlata na pánvi
a přidat si dávku dušených hub s kmínkem mňam bašta.
Jako nádivku můžete použít co vás napadne.
Takzvané Ruské pirohy jsou plněné bramborovou kaši která je smíchána z tvarohem.
Každý koho znám je má moc rád, ale nikdo je nechce dělat. Je stím dost práce.
Tak dobrou chut.

Není jednoduché pro mně psát česky na anglické klávesnici
tak doufám že tomu budete rozumět.
čau Honza

Autor Klokan


Komentář  
Přezdívka
šest a dvě slovy


Lituji, zatím nejsou k tomuto receptu žádné komentáře