Česnečka od Muchomůrky | |||
---|---|---|---|
Ingredience | Dobrý masový vývar (kuřecí, z morkových kostí, směs, ale ne pouze z hovězího=je tzv. dost kyselý), směs hub, hodně česneku, chléb nebo houska, široké nudle nebo fleky, petřžel, a koření podle chuti-uvádím v receptu |
||
Recept | Do dobrého vývaru dáme vařit směs hub. Hub musí být hodně, aby polévka nebyla "lovecká". Přidáme velké množství utřeného česneku = vůně česneku musí dominovat nad vůní vařících se hub. Když se začne polévka vařit sebereme pěnu z hub a zmírníme var. Přidáme mletý pepř,"vegetu", drcený nebo mletý kmín, majoránku a trochu mletého nového koření. Necháme táhnout dokud nejsou houby měkké. Na závěr přidáme hodně zelené petrželky - už nevaříme. Kdo má rád těstoviny, zavaří do polévky široké nudle nebo fleky. Další možnost je podávat k ní na másle na kostičky osmažený nakrájený chléb nebo bílé pečivo. Nejvíc super chutná, když jí podáváte v malých vydlabaných bochníčcích chleba. | ||
Autor Muchomurka |