Růžovky (masáci) plněné mletým masem | |||
---|---|---|---|
Ingredience | Suroviny na 4 porce:8-12 ks polozavřených hlaviček růžovek(oloupat) 20dkg.mletého masa 1.ks.cibule Strouhanka,olej.sůl a pepř Nožičky od růžovek ale mohou být i hlavičky . 2 ks.vejce |
||
Recept | Postup: Osmažíme cibulku na oleji ,slabě do růžova přidáme nasekané nožičky hub na jemno a osmažíme.Vše přidáme do mletého masa s jedním vajíčkem,strouhankou a vytvoříme hustší směs na plnění.Osolíme a opepříme dle chuti.Směsí naplníme hlavičky ve tvaru koule a celé obalíme v troj obale a dáme smažit do friťáku(je potřeba ,aby hlavičky byly potopeny v oleji,na pánvičce se to nedodělá).Podáváme s bramborem posypaným pažitkou a polité máslem.Může být i tatarka.Je to ňamka. Jako nejlepší příloha jsou americké brambory,ale je to i dobré s bramborovou kaší. | ||
Autor golias |