přihlásit  
  přihlásit  


Přezdívka:
Heslo:
  MENU  
MENU


HOUBAŘENÍ


ATLAS HUB
HERBÁŘ
KDE ROSTOU
URČOVNA
SLOVNÍK
LITERATURA


TOP 10
AKCE
BLOGY
DISKUSE
INZERCE
RECEPTY
UŽIVATELÉ
XICHTOVNÍK


REGISTRACE
NOVINKY
PRAVIDLA
NASTAVENÍ
SPRÁVCI
ODKAZY
KONTAKT

Zavináče ze strmělky mlženky
Ingredience    houby,nálev,cibule,feferonka Klikni pro velký obrázek
Recept    Zavináče z mlženek dle A.Hemerky

Mlženky,čirůvky fialové,dvoubarvé,hlívy ústřičné otřeme vlhkým hadříkem(já je
umývám)a rozkrojím na půlky( asi 4*4 cm). Třeně (nohy)odstraníme.Dáme do hrnce
a podle toho,kolik máme hub,tak do poloviny naplníme nálevem z jednoho dílu octa
a dvou dílů vody.Přidáme koření.Vše vaříme asi 10 minut.Mezi tím si připravíme
cibuli nakrájenou na kolečka a 3,5l sklenici.Cibule musí být víc než 1/3
množství hub.Když máme houby uvařené,vařič nevypínáme.Do sklenice dáme hrst
cibule,houby ,popřípadě feferonku,a pokračujeme takto po vrstvách.Do
nálevu,který máme na vařiči,nalijeme asi 3 lžíce oleje a necháme převařit asi 3
minuty.Houby s cibulí zalijeme vařícím nálevem a zavíčkujeme.Za dva dny si
každý labužník pochutná.

Já dávám:
2 kg mlženek ,1 l vody, 1/2l octa, 2 lžíce soli, 12 lžic cukru, 15 kuliček
nové koření,
15 kuliček celého pepře,1 hřebíček,2 bobkové listy,1 - 2 feferonky,3 velké
cibule,3 lžíce nejlépe slunečnicového oleje.

Přidáváme i vařené Ucho Jidášovo,václavky či penízovky sametonohé.Hezky
sklenice vypadá a jsou dobré.

Recept mám upravený podle chuti chlapů z naší hospody.ER.
Autor borovec


Komentář  
Přezdívka
čtyři a čtyři slovy


2009-06-08 20:44:30    f.mamina    Můžu potvrdit, recept je super. každý rok si od mamči nějakou tu sklenici odvezu do Mostu.A chlapi v hospodě jen mlaskaj....
2011-08-10 18:20:28    Kájinka    Je to výborné i z holubinek.