Zavináče ze strmělky mlženky | |||
---|---|---|---|
Ingredience | houby,nálev,cibule,feferonka | ||
Recept | Zavináče z mlženek dle A.Hemerky Mlženky,čirůvky fialové,dvoubarvé,hlívy ústřičné otřeme vlhkým hadříkem(já je umývám)a rozkrojím na půlky( asi 4*4 cm). Třeně (nohy)odstraníme.Dáme do hrnce a podle toho,kolik máme hub,tak do poloviny naplníme nálevem z jednoho dílu octa a dvou dílů vody.Přidáme koření.Vše vaříme asi 10 minut.Mezi tím si připravíme cibuli nakrájenou na kolečka a 3,5l sklenici.Cibule musí být víc než 1/3 množství hub.Když máme houby uvařené,vařič nevypínáme.Do sklenice dáme hrst cibule,houby ,popřípadě feferonku,a pokračujeme takto po vrstvách.Do nálevu,který máme na vařiči,nalijeme asi 3 lžíce oleje a necháme převařit asi 3 minuty.Houby s cibulí zalijeme vařícím nálevem a zavíčkujeme.Za dva dny si každý labužník pochutná. Já dávám: 2 kg mlženek ,1 l vody, 1/2l octa, 2 lžíce soli, 12 lžic cukru, 15 kuliček nové koření, 15 kuliček celého pepře,1 hřebíček,2 bobkové listy,1 - 2 feferonky,3 velké cibule,3 lžíce nejlépe slunečnicového oleje. Přidáváme i vařené Ucho Jidášovo,václavky či penízovky sametonohé.Hezky sklenice vypadá a jsou dobré. Recept mám upravený podle chuti chlapů z naší hospody.ER. | ||
Autor borovec |
2009-06-08 20:44:30 | f.mamina | Můžu potvrdit, recept je super. každý rok si od mamči nějakou tu sklenici odvezu do Mostu.A chlapi v hospodě jen mlaskaj.... |
2011-08-10 18:20:28 | Kájinka | Je to výborné i z holubinek. |