Opékané brambory s liškami | |||
---|---|---|---|
Ingredience | (Pro 4 osoby) 300 g lišek 1 stroužek česneku sůl pepř 6 lžic olivového oleje 2 lžičky citronové šťávy 750 g nových brambor 1 malá cibule čerstvá petržel nebo zelené listy jarní cibulky |
||
Recept | 1. Lišky očistíme, nakrájíme. Smícháme je v misce s utřeným česnekem, solí, pepřem, dvěma lžícemi oleje a citronovou šťávou a necháme je deset minut marinovat. 2. Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme je ve slupce do měkka. Slijeme a necháme je vychladnout, větší brambory překrájíme, menší jen rozpůlíme. 3. Na rozehřáté pánvi orestujeme na oleji cibuli, přidáme lišky i s marinádou a společně opečeme. 4. V širším kastrolu rozehřejeme olej, přidáme brambory,opečeme asi tři minuty, osolíme. Smícháme s opečenými liškami a ozdobíme nakrájenými zelenými bylinkami. Hodí se ke grilovanému masu nebo k nim podávejte čerstvý zeleninový salát. Ale ani samotné to není špatné! :-) | ||
Autor Philco |