polévka z Hadovky smrduté | |||
---|---|---|---|
Ingredience | na 4 porce: 6-8 uzavřených plodnic Hadovky,1 střední cibule,5dkg.angl.slaniny,přiměřeně kořenové zeleniny,petželová nať,2 stroužky česneku,na kostičky nakrájená opečená houska,pórek,1l kuřecího vývaru,sůl,pepř,máslo nebo olej. |
||
Recept | Uzavřené plodnice hadovky zbavíme kožovité slupky a rosolu,dobře omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Opečeme je(spíš víc jak míň)na másle společně s nakrájenou cibulí, anglickou slaninou a drceným česnekem.Přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a ještě chvíli restujeme.Zalijeme kuřecím vývarem,osolíme,opepříme a vložíme nakrájený pórek. Podle potřeby povaříme.Podáváme s na másle opečenými kostičkami housky a nasekanou petželovou natí. | ||
Autor rebes |
2011-01-14 19:49:28 | Kudláček | Hm, tak to by nemuselo být špatné. Hadovku za syrova mám ochutnanou, není špatná, ale toto? Díky za inspiraci ;-) |
2012-01-19 23:21:42 | Prosty | Taky to asi vyzkouším, zvlášť s přihlédnutím k afrodiziakálním účinkům této houby by to mohlo spojit příjemné a chutné s užitečným:-))) |