KAPR PO ŠVÝCARSKU | |||
---|---|---|---|
Ingredience | Potřebujeme: 600 g kapra (filet) sůl, bílý pepř hladká mouka olej citrónová šťáva 40 g másla strouhanka větší jablko 2 bílky 60 g tvrdého sýra |
||
Recept | Příprava: Porce kapra osolte, zlehka opepřete a obalte v hladké mouce. Pak je zprudka opečte z obou stran na oleji. Zapékací nádobu vymažte máslem, vysypte strouhankou, vložte do ní opečené porce kapra a pokapejte je citrónovou šťávou. Ze šunky krájené na tenké nudličky, strouhaného sýra a jablka, bílků, strouhanky a posekané petrželové natě vytvořte zapékací těsto, které rozdělte na porce ryby. Nejlépe pod grilem (funkce pečení shora) je pak zapečte dozlatova (cca 10 minut). Podávejte se smetanovou bramborovou kaší a smaženou bramborovou slámou. | ||
Autor jarrek |
2012-09-29 23:21:46 | alsata | Nepochopil jsem, co má kapr společného s houbami. |