Svíčková z májovek | |||
---|---|---|---|
Ingredience | 500g májovek, 300g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), cibule, kelímek kysané smetany, lžíce másla, vývar, lžíce hladké mouky, bobkový list, několik kuliček celého pepře, nového koření a jalovce, špetka tymiánu, lžička cukru, sůl | ||
Recept | Cibuli nadrobno nasekáme a podusíme na másle. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli a vše orestujeme. Přidáme nakrájené májovky, koření, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Cukr rozpustíme na karamel, přidáme ho do houbové směsi, kterou zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě a vše krátce povaříme. Na závěr vmícháme smetanu. Podáváme s houskovým knedlíkem. Autor Jindřiška | ||
Autor Joska |
2008-11-17 17:15:43 | Ailla | Svíčková je výborná i z hřibů nebo suchohřibů. |