přihlásit  
  přihlásit  


Přezdívka:
Heslo:
  MENU  
MENU


HOUBAŘENÍ


ATLAS HUB
HERBÁŘ
KDE ROSTOU
URČOVNA
SLOVNÍK
LITERATURA


TOP 10
AKCE
BLOGY
DISKUSE
INZERCE
RECEPTY
UŽIVATELÉ
XICHTOVNÍK


REGISTRACE
NOVINKY
PRAVIDLA
NASTAVENÍ
SPRÁVCI
ODKAZY
KONTAKT

Houbová smaženice 2
Ingredience    Houby (nejlépe směs všech možných druhů, hlavně tvrdších – hříbky, kozáky, křemenáče, lišky, holubinky, muchomůrky růžovky, stroček, mladé zavřené bedly, žampióny apod.), anglická slanina (pokud možno hodně libová), cibule, česnek, masox, čerstvá paprika, sůl, trocha pepře, další koření, sójová omáčka
Recept   Anglickou slaninu orestujeme na pánvi. Přidáme nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájený česnek. Až cibule zesklovatí, přidáme houby, lehce osolíme a za občasného míchání dusíme. V průběhu dušení si připravíme směs koření dle vlastní chuti. Lze použít například směs vegety nebo glutasolu (pozor – obsahuje sůl – možnost přesolení) a malých množství kari, tymiánu, šalvějě, apod. Dále si rozmělníme masox ve vlažné vodě. Ten pak přidáme během dušení. Až se voda vydusí, dochutíme obsah pánve kořenící směsí a popřípadě trochou pepře (ne dříve, protože pokud kořeníme v době, kdy je ještě v pánvi hodně vody, po jejím odpaření by bylo jídlo překořeněné), přidáme nadrobno nakrájenou čerstvou papriku a po chvilce ještě dochutíme sójovou omáčkou. Kdo chce, může přidat vejce, ale bez něj je pokrm chuťově výraznější.
Autor umelec


Komentář  
Přezdívka
sedm a třináct slovy


Lituji, zatím nejsou k tomuto receptu žádné komentáře