Houbová svíčková | |||
---|---|---|---|
Ingredience | 500 g čerstvých hub nebo hrst sušených 100 g slaniny 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru 1 cibule sůl, pepř 4 kuličky nového koření 2-3 bobkové listy jalovec ( nemusí být ) 1 lžíce hladké mouky 2 dl mléka 2,5 dl šlehačky ocet |
||
Recept | Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme, potom přidáme najemno nakrájenou cibuli, orestujeme a pak přidáme nastrouhanou zeleninu, krátce smažíme. Zaprášíme moukou, podlijeme mlékem osolíme, opepříme a dáme koření. Vaříme 20 minut, potom vyjmeme koření a omáčku rozmixujeme. Do omáčky vlijeme šlehačku, vložíme houby, pokud je příliš hustá zředíme mlékem, pokud je řídká dohustíme moukou a vaříme až jsou houby měkké. Před koncem varu omáčku ochutnáme a podle potřeby dosolíme, potom za varu okyselíme octem. Podáváme s vařeným masem a bramborem nebo houskovým knedlíkem. | ||
Autor Ruda123 |