přihlásit  
  přihlásit  


Přezdívka:
Heslo:
  MENU  
MENU


HOUBAŘENÍ


ATLAS HUB
HERBÁŘ
KDE ROSTOU
URČOVNA
SLOVNÍK
LITERATURA


TOP 10
AKCE
BLOGY
DISKUSE
INZERCE
RECEPTY
UŽIVATELÉ
XICHTOVNÍK


REGISTRACE
NOVINKY
PRAVIDLA
NASTAVENÍ
SPRÁVCI
ODKAZY
KONTAKT

Houbový kuba
Ingredience    1 hrst sušených hub
300 g krup č. 8 nebo 10
3 lžíce škvařeného vepřového sádla
1 velká cibule
5 stroužků česneku
sůl, pepř
majoránka, drcený kmín
Recept   Kroupy uvaříme ve větším množství vody do měkka. Přebytečnou vodu slijeme a krupky omastíme lžící sádla.
Sušené houby předem namočíme ve vlažné vodě. Než se krupky uvaří, osmahneme na sádle nadrobno pokrájenou cibuli, až začne zlátnout přidáme předem namočené houby i s vodou, osolíme, okmínujeme a dusíme dokud houby nezměknou. Potom přidáme prolisovaný česnek a majoránku, krátce podusíme.
Podušené houby smícháme s měkkými kroupami, podle chuti ještě přisolíme, vložíme do vymaštěného pekáče, pokapeme zbytkem sádla a zapečeme asi 20 minut v horké troubě.

Úprava krup.
Chceme-li zkrátit dobu varu, kroupy předem propláchneme, zalijeme vodou a necháme namočené nejlépe přes noc.
Vaříme je ve stejné vodě, ve které jsme je namáčeli, jinak je zbavíme vyluhovaných živin. Při vaření na nich musí být nejméně dvojnásobek vody, vodu nesolíme a je dobré přidat lžíci sádla nebo oleje.

Kubu dělávám i z čerstvých hub.
Autor Ruda123


Komentář  
Přezdívka
dvě a pět slovy


Lituji, zatím nejsou k tomuto receptu žádné komentáře