Dršťková polévka z hub | |||
---|---|---|---|
Ingredience | 400 g tvrdých hub (mochomůrka růžovka, hřib modrák, kotrč …) 120 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) 3-4 ks stroužky česneku 1 ks kostky bujónu 2 l vody 2 lžíce čerstvé posekané pažitky (petrželky) 1-2 lžíce červené mleté papriky máslo nebo sádlo na orestování zeleniny špetka mletého zázvoru mletý černý pepř majoránka sůl Na jíšku: 100 g másla nebo sádla 100 g hladké mouky 40 g cibule |
||
Recept | 1. Připravíme si cibulovou jíšku; na másle nebo sádle zpěníme na plátky nakrájenou cibuli, jakmile nám zesklovatí, přidáme hladkou mouku, zamícháme 2. Jíšku doplníme o utřený česnek se solí, červenou mletou papriku, zamícháme a ihned přilijeme po částech vývar z kostky, necháme asi 15 minut povařit 3. Na části másla nebo sádla osmažíme na pánvičce očištěnou, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu přidáme ji do jíškového základu spolu s očištěnými a na nepravidelné nudličky pokrájenými houbami 4. Polévku dochutíme pepřem, majoránkou, nastrouhaným zázvorem a osolíme ji 5. Vaříme dalších 15-20 minut 6. Jednotlivé porce polévky servírujeme posypané čerstvě posekanou pažitkou nebo petrželkou. Doporučení: Podáváme s čerstvým pečivem. | ||
Autor Ruda123 |