Ingredience | |
600 g čerstvých hub, 300 g kuřecích stehen nebo 300 g srdíček a žaludků, majoránku, tymián, česnek, vegetu, mletý černý pepř,balíček želatiny. |
Recept | | Z kuřecího masa se solí, kořením a vedetou uděláme ½ l vývaru. Do vývaru dáme povařit houby, pokrájené na větší kusy, malé plodnice celé. Závěrem okořeníme, majoránkou, tymiánem, pepřem, třeným česnekem. Maso obereme od kostí, pokrájíme a smícháme s houbami, z kterých jsme scedili vývar. Ve vychladlém vývaru rozmícháme želatinu dle návodu na obalu. Směs masa a hub zalijeme vývarem se želatinou a vložíme do vhodné formy nebo střeva. Vychladnuté dáme do ledničky a necháme do druhého dne. Podáváme s cibulí a octem k chlebu. |