přihlásit  
  přihlásit  


Přezdívka:
Heslo:
  MENU  
MENU


HOUBAŘENÍ


ATLAS HUB
HERBÁŘ
KDE ROSTOU
URČOVNA
SLOVNÍK
LITERATURA


TOP 10
AKCE
BLOGY
DISKUSE
INZERCE
RECEPTY
UŽIVATELÉ
XICHTOVNÍK


REGISTRACE
NOVINKY
PRAVIDLA
NASTAVENÍ
SPRÁVCI
ODKAZY
KONTAKT

Pikantní houby po čínsku
Ingredience    • 300 g mladých houbiček
• 2 houby s velkými klobouky nekrájené na plátky
• 125 g hlívy ústřičné
• 2 lžíce rostlinného oleje
• 2 stroužky česneku
• 3 jarní cibulky
• 1 lžička chilli omáčky
• 1 lžíce tmavé sójové omáčky
• 1 lžíce omáčky hoisin
• 1 lžíce vinného octa
• půl lžičky sečuánského pepře
• 1 lžíce hnědého cukru
• 1 lžička sezamového oleje
• nasekaná petrželka
Recept   V předehřátém woku rozpálíme olej, pak zmírníme plamen, přidáme rozetřený česnek a nakrájené jarní cibulky a asi 20 vteřin smažíme. Pak přidáme houby, chilli omáčku, sójovou omášku, hoisin omáčku, vinný ocet, sečuánský pepř a cukr a za stálého míchání restujeme po dobu 4-5 minut. Houby musí být pěkně proškvařené. Nakonec zalijeme sezamovým olejem, přendáme na předehřátý talíř, ozdobíme petrželkou a okamžitě podáváme.
Autor Ruda123


Komentář  
Přezdívka
dvakrát padesát slovy


Lituji, zatím nejsou k tomuto receptu žádné komentáře