přihlásit  
  přihlásit  


Přezdívka:
Heslo:
  MENU  
MENU


HOUBAŘENÍ


ATLAS HUB
HERBÁŘ
KDE ROSTOU
URČOVNA
SLOVNÍK
LITERATURA


TOP 10
AKCE
BLOGY
DISKUSE
INZERCE
RECEPTY
UŽIVATELÉ
XICHTOVNÍK


REGISTRACE
NOVINKY
PRAVIDLA
NASTAVENÍ
SPRÁVCI
ODKAZY
KONTAKT

Houbové carpaccio
Ingredience    600 g pevných hub (do 5 cm výšky)
šťáva ze 2 citronů
2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
3 lžíce panenského olivového oleje
1 lžíce balzamikového octa nebo krému
mořská sůl a čerstvě mletý barevný pepř
hobliny parmazánu
Klikni pro velký obrázek
Recept   1
Malé hříbky a muchomůrky použijte celé, žampionům vylomte nožičky a použijte jen jejich kloboučky. Houby nakrájejte na tenoučké plátky nejlépe na mandolíně nebo pomocí škrabky na zeleninu. Rozdělte je na talíře a ihned pokapejte šťávou z jednoho citronu, aby houby nezhnědly.

2 Prošlehejte olej se zbylou citronovou šťávou a petrželkou a osolte a opepřete. Zálivku rozdělte na houby. Kolem po talíři kápněte trochu balzamikového octa a houby ozdobte hoblinami parmazánu. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Do zálivky můžete přidat ještě i stroužek drceného česneku.
Autor Ruda123


Komentáře k receptu - 0 komentářů