přihlásit  
  přihlásit  


Přezdívka:
Heslo:
  MENU  
MENU


HOUBAŘENÍ


ATLAS HUB
HERBÁŘ
KDE ROSTOU
URČOVNA
SLOVNÍK
LITERATURA


TOP 10
AKCE
BLOGY
DISKUSE
INZERCE
RECEPTY
UŽIVATELÉ
XICHTOVNÍK


REGISTRACE
NOVINKY
PRAVIDLA
NASTAVENÍ
SPRÁVCI
ODKAZY
KONTAKT

Italské rizoto se šafránem
Ingredience    2 polévkové lžíce másla, 1 polévková lžíce olivového oleje, 1 malá najemno nakrájená cibule, 1 a ½ hrnku (375 ml) rýže (nejlépe kulaté), ¼ čajové lžičky šafránu (důležitá přísada), 4 hrnky (1 litr) kuřecího či zeleninového vývaru, ½ hrnku (125 ml) suchého bílého vína, ½ hrnku najemno nastrouhaného parmezánu, 300 g hub.
Recept   Ve velkém kastrolu rozpustíme na mírném plameni máslo, přidáme olej a cibuli a vaříme do změknutí. Pak přidáme rýži a dobře opražíme. Šafrán rozvaříme ve vývaru, a ten pak udržujeme na mírném plameni horký. Do opražené rýže nalijeme bílé víno a vaříme tak dlouho, až se odpaří tekutina. Pak do rýže přilijeme půl hrnku vývaru, vsypeme houby a vaříme dokud není voda odpařená a rýže uvařená na skus (al dente). Pak do rýže nasypeme parmezán a nalijeme zbytek vývaru. Vaříme asi dvě minuty, až je rizoto krémové, ale přitom stále tekuté. Podáváme ještě horké. Toto množství zasytí bez problémů šest osob.
Autor robi


Komentáře k receptu - 0 komentářů