přihlásit  
  přihlásit  


Přezdívka:
Heslo:
  MENU  
MENU


HOUBAŘENÍ


ATLAS HUB
HERBÁŘ
KDE ROSTOU
URČOVNA
SLOVNÍK
LITERATURA


TOP 10
AKCE
BLOGY
DISKUSE
INZERCE
RECEPTY
UŽIVATELÉ
XICHTOVNÍK


REGISTRACE
NOVINKY
PRAVIDLA
NASTAVENÍ
SPRÁVCI
ODKAZY
KONTAKT

Risotto con funghi porcini
Ingredience    500 g hřibů
rýže carnaroli
2 dl bílého vína
1 cibule
6 lžic olivového oleje
1 lžíce másla
2 lžíce parmezánu
hrst čerstvé pažitky
pepř
sůl
Recept   Na pánvi rozehřejte polovinu olivového oleje, na něm orestujte rýži, až začne sklovatět. Měla by to být italská rýže, jako například carnaroli, arborio nebo vialone nanno, protože jen tato rýže má schopnost vytvořit kašovitou hmotu, kterou potřebujete. Když rýže zesklovatí, zalijte ji vínem. Poté míchejte, než rýže absorbuje víno a je uvařená al dente, tedy ani málo, ani moc.

Na jiné pánvi nechte na zbytku olivového oleje zesklovatět jemně nakrájenou cibuli, pak přidejte hříbky nakrájené na kousky, zalijte je bílým vínem, osolte, ochuťte čerstvě mletým pepřem a chvíli duste. Potom vše vložte do rýže, promíchejte, přidejte kousek másla a strouhaný parmezán a míchejte tak dlouho, až je rizoto krémové. Na závěr vmíchejte čerstvou, jemně nasekanou pažitku.
Autor robi


Komentáře k receptu - 0 komentářů