přihlásit  
  přihlásit  


Přezdívka:
Heslo:
  MENU  
MENU


HOUBAŘENÍ


ATLAS HUB
HERBÁŘ
KDE ROSTOU
URČOVNA
SLOVNÍK
LITERATURA


TOP 10
AKCE
BLOGY
DISKUSE
INZERCE
RECEPTY
UŽIVATELÉ
XICHTOVNÍK


REGISTRACE
NOVINKY
PRAVIDLA
NASTAVENÍ
SPRÁVCI
ODKAZY
KONTAKT

Houby v octo/víno-olivovém nálevu
Ingredience    tvrdé houby (hřiby, křemenáče, kozáci, strakoši, lišky, ryzce,h olubinky, hlíva apod.), víno, ocet, olej (olivový, kukuřičný, slunečnicový), hřebíček, feferonka, kyselina citronová, sůl
Recept   - houby svařit v nálevu 3-4 díly bílého vína (Veltlínské zelené, Muller Thurgau ...), 1 díl octa, špetka kyseliny citronové (na špičku nože, zachová barvu hub!), špetka soli (na špičku nože) cca 3 minuty podle charakteru hub (kováři, kolodějě poněkud déle)
- přecedit (pro slabší povahy propláchnout studenou vodou, houby budou méně kyselé, ale tak, aby v houbách zůstal nálev - alkohol už tam dávno není!)
- vkládat do sklenic a každou vrstvu prolévat kvalitním olejem (oliva, kukuřice, slunečnice, … v tomto pořadí kvality)
- na každých ½ litru vložit 5 – 8 hřebíčků, popř. feferonky, co kdo snese
- sterilovat cca 10 minut
- pak vydržet cca 5 dní než se to proleží (hřebíček)
- podávat jako předkrm s chlebem nebo jako příloha k pečeným masům
- důležitá poznámka: až na talíři solit – pak teprve se získá finální chuť – víno (resp. co z něho zbylo), ocet, olej, hřebíček, sůl !!!
- zkuste i teď v zimě s hlívou, je super !
Autor basset


Komentáře k receptu - 0 komentářů