přihlásit  
  přihlásit  


Přezdívka:
Heslo:
  MENU  
MENU


HOUBAŘENÍ


ATLAS HUB
HERBÁŘ
KDE ROSTOU
URČOVNA
SLOVNÍK
LITERATURA


TOP 10
AKCE
BLOGY
DISKUSE
INZERCE
RECEPTY
UŽIVATELÉ
XICHTOVNÍK


REGISTRACE
NOVINKY
PRAVIDLA
NASTAVENÍ
SPRÁVCI
ODKAZY
KONTAKT

Opékané brambory s liškami
Ingredience    (Pro 4 osoby)

300 g lišek
1 stroužek česneku
sůl
pepř
6 lžic olivového oleje
2 lžičky citronové šťávy
750 g nových brambor
1 malá cibule
čerstvá petržel nebo zelené listy jarní cibulky
Klikni pro velký obrázek
Recept   1. Lišky očistíme, nakrájíme. Smícháme je v misce s utřeným česnekem, solí, pepřem, dvěma lžícemi oleje a citronovou šťávou a necháme je deset minut marinovat.

2. Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme je ve slupce do měkka. Slijeme a necháme je vychladnout, větší brambory překrájíme, menší jen rozpůlíme.

3. Na rozehřáté pánvi orestujeme na oleji cibuli, přidáme lišky i s marinádou a společně opečeme.

4. V širším kastrolu rozehřejeme olej, přidáme brambory,opečeme asi tři minuty, osolíme. Smícháme s opečenými liškami a ozdobíme nakrájenými zelenými bylinkami.

Hodí se ke grilovanému masu nebo k nim podávejte čerstvý zeleninový salát. Ale ani samotné to není špatné! :-)
Autor Philco


Komentáře k receptu - 0 komentářů