přihlásit  
  přihlásit  


Přezdívka:
Heslo:
  MENU  
MENU


HOUBAŘENÍ


ATLAS HUB
HERBÁŘ
KDE ROSTOU
URČOVNA
SLOVNÍK
LITERATURA


TOP 10
AKCE
BLOGY
DISKUSE
INZERCE
RECEPTY
UŽIVATELÉ
XICHTOVNÍK


REGISTRACE
NOVINKY
PRAVIDLA
NASTAVENÍ
SPRÁVCI
ODKAZY
KONTAKT

Houbová svíčková
Ingredience    500 g čerstvých hub nebo hrst sušených
100 g slaniny
1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru
1 cibule
sůl, pepř
4 kuličky nového koření
2-3 bobkové listy
jalovec ( nemusí být )
1 lžíce hladké mouky
2 dl mléka
2,5 dl šlehačky
ocet
Recept   Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme, potom přidáme najemno nakrájenou cibuli, orestujeme a pak přidáme nastrouhanou zeleninu, krátce smažíme. Zaprášíme moukou, podlijeme mlékem osolíme, opepříme a dáme koření. Vaříme 20 minut, potom vyjmeme koření a omáčku rozmixujeme.
Do omáčky vlijeme šlehačku, vložíme houby, pokud je příliš hustá zředíme mlékem, pokud je řídká dohustíme moukou a vaříme až jsou houby měkké. Před koncem varu omáčku ochutnáme a podle potřeby dosolíme, potom za varu okyselíme octem.
Podáváme s vařeným masem a bramborem nebo houskovým knedlíkem.
Autor Ruda123


Komentáře k receptu - 0 komentářů