Pikantní houby po čínsku | |||
---|---|---|---|
Ingredience | • 300 g mladých houbiček • 2 houby s velkými klobouky nekrájené na plátky • 125 g hlívy ústřičné • 2 lžíce rostlinného oleje • 2 stroužky česneku • 3 jarní cibulky • 1 lžička chilli omáčky • 1 lžíce tmavé sójové omáčky • 1 lžíce omáčky hoisin • 1 lžíce vinného octa • půl lžičky sečuánského pepře • 1 lžíce hnědého cukru • 1 lžička sezamového oleje • nasekaná petrželka |
||
Recept | V předehřátém woku rozpálíme olej, pak zmírníme plamen, přidáme rozetřený česnek a nakrájené jarní cibulky a asi 20 vteřin smažíme. Pak přidáme houby, chilli omáčku, sójovou omášku, hoisin omáčku, vinný ocet, sečuánský pepř a cukr a za stálého míchání restujeme po dobu 4-5 minut. Houby musí být pěkně proškvařené. Nakonec zalijeme sezamovým olejem, přendáme na předehřátý talíř, ozdobíme petrželkou a okamžitě podáváme. | ||
Autor Ruda123 |