přihlásit  


Přezdívka:
Heslo:
  MENU  
MENU


HOUBAŘENÍ


ATLAS HUB
HERBÁŘ
KDE ROSTOU
URČOVNA
SLOVNÍK
LITERATURA


TOP 10
AKCE
BLOGY
DISKUSE
INZERCE
RECEPTY
UŽIVATELÉ
XICHTOVNÍK


REGISTRACE
NOVINKY
PRAVIDLA
NASTAVENÍ
SPRÁVCI
ODKAZY
KONTAKT

Tak a máme tu blogy


Další novinka na těchto stránkách - blogy. Ještě ne vše kolem nich je zcela hotové, ale základ už funguje.

Blogy. Kdo by neslašel o tomto fenoménu, který cloumá dnešní dobou a je k nalezení snad na každých stránkách na Internetu v nějaké své podobě? Ani tady, na stránkách Houbaření jim už neuniknete.

Dlouho jsem se odhodlával k jejich naprogramování alespoň ve zjednodušené formě, která by umožňovala psát velikostně víceméně neomezené texty se zakomponovanými obrázky. Jiný obsah zatím není podporován, zvažuji do budoucna ještě možnost vkládat videa.

Jedná se o samostatný editor, tak jak jej na těchto stránkách můžete znát z vlastního profilu nebo ze sekce akcí. Oproti těmto dvěma místům však přibyla možnost nahrát obrázek a vložit jej přímo do textu. K tomu slouží ikonka dole v první řádce úplně vpravo.

Nejdříve je třeba pomocí ikony Procházet vybrat obrázek ve vašem počítači. Maximální velikost obrázku je 400 bodů na větší straně. Pokud bude větší, bude automaticky zmenšen. Poté, co obrázek vyberete jej musíte Nahrát.

Dále mohu vřele doporučit zvolit nahoře druhou záložku nazvanou Zobrazení. V ní máte možnost obrázek případně ještě zmenšit, určit, jak bude v rámci stránky umístěn a kolik bude kolem něj ponecháno volného prostoru. Osobně doporučuji používat hlavně zarovnání Vpravo či Vlevo, Vertikální mezeru nastavit na hodnotu 3, Horizontální mezeru na hodnotu 8. Můžete ovšem experimentovat.

Po dopsání a doladění blogu přejděte k náhledu a uvidíte, jak bude vypadat skutečně reálně na stránkách. Pokud se vám to nebude zdát, můžete se vrátit k editování blogu a pohrát si ještě s ním.

Jelikož napsat nějaký delší text za dobu 30ti minut, po které budete automaticky odhlášeni, není zrovna nejsnazší, můžete využít možnosti dlouhodobého přihlášení (pozor, nedoporučuji dělat na veřejných počítačích). Dlouhodobé přihlášení se nachází přímo va vašem profilu a vydrží 30 dnů od jeho aktivace.

Ještě zpět k editaci textu, určitě někteří z vás budou chtít vložit i odkaz. Nejlepší možností je napsat slovo, které má být oním odkazem, označit je a poté použít čtvrtý symbol zprava ve druhé řádce.

Přeji všem příjemné blogování, textování, grafománění apod.

Přečteno 4555x
robi - 2010-03-08


Nejnovější blogy
Jarní houby
Jaro nám pomalu končí a nastává léto, tak pošlu nějaké pěkné jarní nálezy, jako Hnojníky, Polničku a i mé oblíbené Ucha jidášova :)
Čirůvka májovka
Nějaké ty nálezy Čirůvek. Kvůli škole nemám na ty houby tolik času, ale když už na ně jdu, tak to stojí za to ;)
Ohnivec rakouský
Ještě jsme byli na jednom místě a hned u zastávky rostlo celkem 8 nádherných ohnivců!!!
Penízovka sametonohá
Toto jsou už asi poslední penízovky, dívím se, že jsem je našel takhle pozdě
Destice chřapáčová
Jedny z dalších hub na mé výpravě byly tyto chutné Destice
Ucho Jidášovo
Na jarní výpravě jsme našli spousty druhů jarních hub, jedna z nich byla Boltcovitka :)


Komentáře k blogu - 0 komentářů