přihlásit  


Přezdívka:
Heslo:
  MENU  
MENU


HOUBAŘENÍ


ATLAS HUB
HERBÁŘ
KDE ROSTOU
URČOVNA
SLOVNÍK
LITERATURA


TOP 10
AKCE
BLOGY
DISKUSE
INZERCE
RECEPTY
UŽIVATELÉ
XICHTOVNÍK


REGISTRACE
NOVINKY
PRAVIDLA
NASTAVENÍ
SPRÁVCI
ODKAZY
KONTAKT

Hospodská patálie s houbama




O víkendu bylo venku psí počasí, a tak se naše velá banda z Hlušovic přesunula do naší vyhlášené hospůdky U Vlčků. Rok se s rokem sešel skoro se dá říct a sešlo se nás tu hned několik houbařských nadšenců. Proběhla obsáhlá debata o tom co kdo našel za úlovky. Já sem však člověk, který se nerad příliš chlubí..

Ted to asi bude vypadat jako, že si vyméšlim a asi mi to nebude nikdo věřit, ale ten večer se mezi nama objevil starej pardál Přemek. Jen pro ty co ho neznají: je to nejlepší borec co kdy v Hlušovicích žil a pil :-)) Byl pracovně na Libavé a sesbíral tam snad všechny houby co tam rostly. Donesl nám do hospody na ukázku 3 koše (!!!). Já bych si je teda zamrazil že :-)) ale on je kolektivní typ člověka se sakra dobrým srdcem. Za to všehna čest tomuhle chlápkovi.

No ted ale k podstatě věci. Mírně sem se do toho zamotal ale už du na to. Staři štamgasti se hned seběhli a že prej si chou dat smaženici. Hospodskej Luďa sice nebyl zrovna nadšenej, ale nakonec pod nátlakem skočil pro chleba a mouku a dal se do výroby našeho oblíbeného pokrmu. U nás v Hlušovicích je to něco jako vepřo knedlo :-))

A když už bylo velmi sychravé počasí tak se postupně slezla celá alko elita z vesnice. Navíc smaženice zaváněla po celým okolí :-)) Celý večer se nesl v houbařském duchu. Prostě tohle je možné jenom u nás. Ikdyž nepochybuji, že taková Fina je taky paní houbařka. Určitě by si rozumněli s Přemou :-)).

No jak šel postupně čas tak se jedlo a jedlo, pilo a pilo. Jen tak na okraj.. pivínko tam mají sakra dobrý. Večer jsme si tak náležitě užili...

Vyvrcholení tohoto neuvěřitelného příběhu však přišlo druhý den, kdy podle posledních zpráv 21 z 38 lidí ztrávilo na WC. Doted se ale neví proč! Já sem naštěstí byl mezi těma 17, který tato indispozice nezasáhla :-D asi díky rumíku, kterej je podle mě lék na uplně všechno. Snad jen tu finanční krizu nezahnal :-))

Příště snad proběhně Luďovi v knajpě nejdřív hygienická kontrola potravin než se dáme do takové žranice. Ale já sem si tento víkend velmi užil!

 Váš myslivec.(ne)alkoholik. Těším se na vaše komentáře. Čusin zdarin bejkovačka

Přečteno 4619x
myslivec.alkoholik - 2010-11-29


Nejnovější blogy
Jarní houby
Jaro nám pomalu končí a nastává léto, tak pošlu nějaké pěkné jarní nálezy, jako Hnojníky, Polničku a i mé oblíbené Ucha jidášova :)
Čirůvka májovka
Nějaké ty nálezy Čirůvek. Kvůli škole nemám na ty houby tolik času, ale když už na ně jdu, tak to stojí za to ;)
Ohnivec rakouský
Ještě jsme byli na jednom místě a hned u zastávky rostlo celkem 8 nádherných ohnivců!!!
Penízovka sametonohá
Toto jsou už asi poslední penízovky, dívím se, že jsem je našel takhle pozdě
Destice chřapáčová
Jedny z dalších hub na mé výpravě byly tyto chutné Destice
Ucho Jidášovo
Na jarní výpravě jsme našli spousty druhů jarních hub, jedna z nich byla Boltcovitka :)


Komentáře k blogu - 1 komentářů